zaterdag 9 juli 2011

Artis heeft zijn dieren niet in de hand

Een leuk dagje in Artis, iedereen is er wel een keer geweest om te genieten van de mooie dieren en het prachtige park dat gelegen is in Amsterdam. Je koopt een kaartje en je krijgt een mooie plattegrond mee. De meeste dieren zitten achter slot en grendel, maar soms ontsnapt er wel eens een dier, zoals in Diergaarde Blijdorp daar ging Bokito even op stap en nam daar een vrouw te grazen.

In Artis was er nu een mannetjes aap en een vrouwtje ontsnapt, het mannetje is in middels gepakt, zijn avontuur eindigde in de mast van een zeilboot. Het vrouwtje geniet nog steeds van haar vrijheid. Ze zit in de bomen of op kooien van andere dieren. Een dagje Artis zit dus vol verassingen en is dus zeker niet zonder risico, zeker niet als je de dieren niet onder controle hebt.

Het blijf wel prachtig om de natuur in actie te zien, ik de auteur van dit verhaal, mocht dit een keer in het echt mee maken in de Filipijnen daar zaten wilde tijgers die vielen ons busje aan gelukkig hadden wij grote stukken kip bij ons om de tijgers weer in het gareel te krijgen. Wat de aapjes betreft die lopen daar gewoon los en vinden het prachtig als je van hun een foto hen maakt, ze gaan daar helemaal voor staan. In Artis kan dit gewoon niet en Nederland is natuurlijk ook geen jungle te vinden daarvoor moet je toch even verder voor op zoek.

Neem bijvoorbeeld Mexico daar kan je met dolfijnen zwemmen deze zijn vriendelijk voor de mens maar kunnen met hun 88 tanden en hun 300 kilo gewicht toch ook gevaarlijk zijn. Zwemmen met een dolfijn is in Mexico toegestaan maar u bent echter niet verzekerd, het is dus geheel op eigen risico.


Deel!

comments powered by Disqus