dinsdag 26 juli 2011

"Geert Wilders, een hippie in de strijd tegen de Islam"

Wilders zette op dinsdag een verklaring op de website van de PVV, waarin hij afstand neemt van Anders Behring Breivik, de aanslagpleger. „Dat de strijd tegen de islamisering door een psychopaat op gewelddadige wijze wordt misbruikt is walgelijk en een slag in het gezicht voor de wereldwijde anti-islambeweging, aldus Wilders. „Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest.

Geert Wilders heeft het over een strijd tegen de "Islamisering" wereldwijd. Een strijd tegen de Islam in haar algemeenheid en dat terwijl het extremisme in de Islam ongeveer 6 procent telt. 94 procent van de moslims wordt dus onterecht betrokken in een strijd waar zij niet om hebben gevraagd.

Nu vragen wij ons af wat de strijd van Wilders dan nu precies inhoudt? Gaat hij het extremisme bestrijden vanuit zijn bewaakte omgeving? Gaat hijzelf strijden tegen de islamisering of laat hij dit aan anderen over? Hoe vaak Wilders ook afstand neemt van de aanslagen in Noorwegen, het is dezelfde ideologie van de "strijd" tegen de islamisering die deze tragedie mogelijk gemaakt heeft. Al die anti Islam partijtjes in Europa waaronder de PVV worden nu eens geconfronteerd met het eigen zaad wat zijzelf hebben gezaaid in al die jaren van haatzaaien. De tranen van Wilders zijn dan ook niets minder als krokodillentranen, zeg maar een hippie die net een kalasnikov voor zijn verjaardag heeft gekregen.

We hebben voor Geert Wilders nog even de betekenis opgezocht van het woord "strijd": strijd de; m -en 1 gevecht; de gezamenlijke gevechten; oorlog 2 gevecht met zichzelf, in de eigen geest: innerlijke ~ 3 wedstrijd 4 tegenspraak: in ~ met de regelsDeel!

comments powered by Disqus