zaterdag 23 juli 2011

Het monster van Oslo Breivik bekent massamoord

De verdachte van de gruwelijke moordpartij op een eiland in Noorwegen, waarbij minstens 85 kinderen werden doodgeschoten, heeft bekend.

Dat heeft de Noorse politie zojuist bekend gemaakt. Het is bekend dat het 32-jarige monster, Anders Behring Breivik, ook heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslag op het regeringscentrum in Oslo. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven.

Over zijn motieven heeft de man volgens een politiewoordvoerder nog niets losgelaten. Evenmin is duidelijk of hij alleen heeft gehandeld. Ooggetuigen hebben melding gemaakt van een mogelijke tweede dader. De politie doet daar onderzoek naar.

Na 1,5 uur overmeesterd

De schietpartij heeft volgens de politie anderhalf uur geduurd. De verdachte beschikte over twee vuurwapens. Hij gaf zich over zonder zich te verzetten zodra de politie was gearriveerd.

Breivik schoot volgens ooggetuigen zeker drie kwartier lang op alles wat bewoog, voordat inderhaast ingevlogen veiligheidstroepen hem met behulp van bedwelmend gas konden overmeesteren.

Bomaanslag Oslo

Over de bomaanslag eerder op vrijdag in de regeringswijk van de hoofdstad Oslo, die aan zeker zeven mensen het leven kostte, heeft de verdachte nog geen bekentenis afgelegd. De politie vermoedt dat hij ook die terreurdaad op zijn geweten heeft. Inmiddels is vast komen te staan dat een autobom is gebruikt.

Christenfundamentalist

Breivik is een nationalistische christenfundamentalist. Hij is volgens Noorse media fel gekant tegen de islam en de multiculturele samenleving. Ook koestert hij een afkeer tegen progressieve landgenoten, zoals de achterban van de sociaaldemocratische partij van premier Jens Stoltenberg. De jeugdafdeling daarvan noemde hij wel de 'Stoltenberg-jeugd'.
Het is nog onduidelijk of Breivik alleen heeft gehandeld. Bron: De telegraafDeel!

comments powered by Disqus