woensdag 6 juli 2011

""Spaanse cursus hoe wordt ik een BN-er"

Haar nachtmerrie begon toen Mary-Anne Goossens, die in Nerja een tiendaagse vakantie had geboekt, vrijdag 17 juni vanuit haar hotel te voet de bergen introk. De vrouw was op weg naar het dorp Frigiliana om daar onder meer een kasteel, Castillo Alto, te bezoeken. Het liep echter helemaal mis. “Op enig moment heeft Mary-Anne een afslag gemist en is ze verdwaald”, vertelt de arts.

Wanhopig probeerde de Nederlandse de weg terug te vinden, maar bij de invallende duisternis moest zij haar pogingen staken. De volgende dag is de vrouw verder gelopen en op een punt in een ondoordringbaar terrein in de bergen beland waar zij niet meer verder, maar ook niet meer terug kon komen. “Zij heeft al die dagen in een kleine grot geleefd en water uit een bergbeek gedronken.” In het gebied is het bereik slecht, waardoor ze haar mobiele telefoon niet heeft kunnen gebruiken om hulp in te schakelen.

Ernstig verzwakt en ondervoed was Mary-Anne toen gisteren plotsklaps haar redding nabij kwam. “Ze hoorde opeens stemmen en is gaan schreeuwen. Bovendien had ze een fluitje bij zich, waarmee zij de aandacht van drie wandelaars in haar nabijheid heeft kunnen trekken. Zij hebben Mary-Anne meteen gevoed, uitgerust met een slaapzak en de Guardia Civil ingeschakeld. Omdat het al donker was, kon de politie pas vanmorgen een reddingsactie op touw zetten.

Vanuit een helikopter zijn reddingswerkers bij Mary-Anne gedropt, die de vrouw naar een ander punt hebben overgebracht waar de helikopter kon landen. Vervolgens is de Limburgse overgevlogen naar een ziekenhuis in Vélez, Malaga waar zij momenteel ter observatie op de ehbo-afdeling ligt. Haar kinderen Fritz en Jantje hopen vanavond Spanje te bereiken om met hun moeder te kunnen worden herenigd.
Bron: Telegraaf

Dit hele verhaaltje stinkt volgens ons, ten eerste ga je NOOIT alleen op stap de wildernis in ook niet in Spanje, dit is ook trouwens tegen alle wandelaarregels in! Ten tweede, waarom geen proviand meenemen maar wel een fluitje en waarom geen kompas? Nogmaals dit verhaal klopt dus van geen kanten en we zijn dan ook zeer benieuwd of deze mevrouw Goossens grof geld gaat verdienen aan haar zogenaamde "verdwijning" en zichzelf met deze "geënsceneerde" verdwijning gelijk tot BN-er wilde bombarderen.

UPDATE: Persverklaring van Mary-Anne Goossens zelf. Mary-Anne vertrok vrijdagochtend 17 juni zonder kaart en zonder water en voedsel vanuit haar hotel voor een wandeling van 2,5 uur. Ze verdwaalde. Haar gsm had geen bereik. Ze bleef bij een plek waar water was. „Ik kon niet meer vooruit en terug was ook geen optie”, zei ze.

Waarom was terug gaan geen optie? Wie gaat er zonder water of proviand wandelen? De mobiele telefonie heeft volledige dekking in Spanje, gaat u maar gauw weer terug naar de muffe boeken want de vakantie heeft nu wel weer lang genoeg geduurd. Iedere filmproducent die hier de filmrechten van wil kopen is net zo idioot als iemand die zonder water en proviand er op uitgaat!Deel!

comments powered by Disqus