vrijdag 1 juli 2011

Video: Van kamermeisje en Dominique Strauss-Kahn

De voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn is op borgtocht vrijgelaten, dat heeft de rechtbank in New York vandaag beslist in haar oordeel. De zaak is echter nog niet voorbij voor Dominique Strauss-Kahn hij moet op 18 juli aanwezig zijn op de volgende zitting over de zaak.

De gedane aanklacht tegen Dominique Strauss-Kahn staat nog wel overeind en hij mag daarom nog niet terug naar zijn geboorteland de republiek Frankrijk. De Amerikaanse overheid geeft Dominique Strauss-Kahn zijn Franse paspoort nog niet terug. Wel is de betaalde borg van 1 miljoen dollar aan Dominique Strauss-Kahn terug gegeven.

Kamermeisje
Dominique Strauss-Kahn staat terecht omdat hij ervan wordt beschuldigd daar in een New York's hotel het kamermeisje te hebben aangerand. Aanvankelijk zou de eerstvolgende zitting op 18 juli zijn, de zitting van vandaag werd gisteren onverwacht ingelast.

Het kamermeisje heeft toegegeven dat zij heeft gelogen over de gebeurtenissen na het vermeende seksuele misbruik. In tegenstelling tot wat zij tegenover de jury verklaarde, is zij daarna een andere kamer gaan schoonmaken. De openbare aanklager heeft dat vandaag geschreven aan de advocaten van Dominique Strauss-Kahn.

Gisteren werd bekend dat het Openbaar Ministerie in New York nu ernstig twijfelt aan de geloofwaardigheid van zijn vermeende slachtoffer. Het 32-jarige kamermeisje, afkomstig uit het West-Afrikaanse Guinee, zou bijvoorbeeld gelogen hebben over haar asielaanvraag. Ook zou zij mogelijk betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten, zoals handel in drugs en witwaspraktijken.

Geloofwaardigheid
Over de vraag of er seksueel contact is geweest, lijkt het bewijsmateriaal echter wel duidelijk, dat zou namelijk wel het geval zijn. De recente onthullingen van het kamermeisje zouden de geloofwaardigheid van het kamermeisje echter zo aantasten, dat van de zaak tegen Strauss-Kahn weinig overblijft waarschijnlijk. De rechtbank in New York oordeelde vandaag dat de rechtszaak hierdoor inderdaad veranderd is, maar nog niet helemaal van de baan.

Zie hier nog eens de bewuste verkrachting van het kamermeisjeDeel!

comments powered by Disqus