dinsdag 2 augustus 2011

"Criminelen winnen terrein in Nederland, dankzij onze (CBP) wetgeving"

Stel je voor je voelt je niet veilig in je eigen huis, doordat mensen bij je hebben in gebroken wat doe je. Je hangt een camera op en koopt een alarm zetje, in de hoop dat je de volgende keer de dieven kan achterhalen.

Lijkt ons een goede zaak want zoiets wil je niet weer eens mee maken, maar als het dan weer een keer gebeurd heb je toch de camerabeelden en deze kan je dan geven aan de politie maar als de politie er niks mee doet kan je het altijd nog op internet zetten.

Dat laatste gaat in dit geval niet op omdat het schending van de privacy wetgeving is. Inbrekers worden dus beschermd door deze wetgeving. Zelfs een foto van 1 van de inbrekers op internet plaatsen is strafbaar.

Criminelen winnen terrein in Nederland "dat zegt het CDA en de PVV ook Het is de omgekeerde wereld dat de privacy van iemand die jouw huis binnendringt of die een diefstal pleegt in jouw winkel niet geschonden zou mogen worden”, zegt CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Zij krijgt steun van de PVV, die altijd groot voorstander is geweest van ’naming en shaming’. PVV-Kamerlid Helder stuit bovendien de hoogte van de boete tegen de borst. Die zou tot 25.000 euro kunnen oplopen.

CDA en PVV achten het wetsvoorstel echter ’kansloos’. Volgens Van Toorenburg wordt juist de privacy geschonden van diegene die door de inbraak of overval wordt getroffen. Ze vraagt opheldering aan minister Opstelten (Veiligheid en Justitie).


Eigen huisbezitters moeten dus ook oppassen met het plaatsen van camera's bij hun woning. Dit mag alleen als met stikkers is aangetoond dat zij videobewaking hebben.

In sommige landen worden inbrekers gewoon neer gemaaid, zij zien inbrekers dan als outsiders. zeg nou zelf u zou toch ook uw eigendom beschermen?Deel!

comments powered by Disqus