zaterdag 6 augustus 2011

De Hoornse kermis is goed voor 10 dagen feest!!

De binnenstad van Hoorn staat dit jaar van zaterdag 6 t/m maandag 15 augustus tien dagen lang in het teken van de kermis. 72 Attracties waaronder de nieuwe Inversion XXL, 4D Vision, Crazy Jump, Walking Waterballs, de XXL schommel, Heartbreaker, een supergroot Funhouse en het compleet vernieuwde Glazen Doolhof zorgen voor het nodige spektakel.
Nieuw dit jaar is de locatie voor de nostalgische kermis: die staat op de Spoorstraat rond de poffertjeskraam.

Op de Roode Steen staan dit jaar enkele moderne, spectaculaire attracties.
Lappendag valt dit jaar op maandag 15 augustus. Die dag zijn op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt en de aanliggen¬de zijstraten zo'n 250 kramen en 40 standwerkers te vinden.

Ritprijzen
Op maandag, dinsdag en donderdag gelden maximum ritprijzen. Het grootvermaak mag op deze dagen voor maximaal € 2,50 draaien en het kindervermaak voor maximaal € 1,50.
Op woensdag (familiedag) gelden tussen 12.00 en 19.00 uur gereduceerde prijzen, te weten: groot vermaak € 1,50. en kindervermaak € 1,00. Alle andere attracties komen die dag met aanbiedingen.

Beheerde fietsenstallingen
Er zijn gratis beheerde fietsenstallingen op de kop van de Veemarkt en aan het eind van de Gedempte Turfhaven. Er zijn beheerders aanwezig op de kermisdagen van 9.00 tot 01.00 uur, op Lappendag van 7.00 tot 17.00 uur.

Pendeldienst
Een gratis pendelbus maakt het aantrekkelijk om op vrijdagavond (vuurwerk) en maandag (Lappendag) op de Blauwe Berg te parkeren. Vanaf de Provincialeweg worden automobilisten op dit terrein geattendeerd.
De pendelbus rijdt op vrijdag 12 augustus van 19.00 tot 01.00 uur en op maandag 15 augustus van 7.00 tot 16.00 uur tussen de Blauwe Berg en het Stationsplein.

Het programma

Zaterdag 6 augustus
Vanaf 13.00 uur is er muziek met DJ Niek Paniek en een Hoorns zangtalent. Om 13.30 uur is de officiële opening van de kermis door wethouder de heer M. Pijl, gevolgd door een optreden van de winnaar van X Factor, zangeres Rochelle. Locatie: Gedempte Turfhaven bij Onder de Boompjes.

Zondag 7 augustus
Dit jaar voor de 5e keer: de drukbezochte kermismis met aalmoezenier Bernard van Welzenes (11.00 uur, locatie Autoscooter, Gedempte Turfhaven).

Maandag 8 augustus

Seniorenmiddag. Met een gezellig optreden van de Hoornse zanger E.J. Fillee bij de poffertjeskraam op het Dal vanaf 13.30 uur. Daarna is er een rondje over de kermis voor bewoners van verzorging- en verpleeghuizen en hun vrijwillige begeleiders.

Woensdag 10 augustus

Familiedag, met vanaf 12.00 uur: gratis schminken door Stichting Netwerk op diverse locaties op het kermisterrein. Vanaf 15.00 uur: Clown Dessalles met zijn autoscooter en ballonnen! Hij neemt ook dit jaar vrolijke kabouters mee.

Donderdag 11 augustus

’s Avonds op het kermisterrein muziek met de Authority Brass Band

Vrijdag 12 augustus

22.00 uur: Spectaculair vuurwerk op muziek (ook te beluisteren via Radio Hoorn op 105.8) vanaf het Hoornsche Hop.

Zondag 14 augustus

14.00 uur: De 100% NL Zomertour in Hoorn! Met spetterende optredens van; DJ Colin Banks, Mike en Colin, Judith (Idols, Sterren.nl Academy) en als klapper Monique Smit! Iedereen is van harte welkom en de entree is natuurlijk vrij. Locatie: Noorderveemarkt.

Maandag 15 augustus

Lappendag.

Gerelateerd artikel: Hoornse kermis 2012 pakt groots uit

Deel!

comments powered by Disqus