woensdag 17 augustus 2011

"Dodelijke wesp steekt de kop op in Nederland"

Hoornaars zijn de echte killers, dit is een wespen soort die zeer gevaarlijk kan zijn voor mensen die allergisch zijn voor wespensteken.

Als zij steekt is dit een stuk pijnlijker dan bij een gewone wesp of bij, maar ze steekt minder snel - al kan de hoornaar wel erg weerbaar zijn als het erop aankomt een nest te verdedigen. Ze kunnen een mensen of paard doden als het er op aan komt.


Door het mooie weer in Nederland en het aanhouden van de hoge temperaturen krijgen we meer temaken met dit wespen soort. In tegenstelling tot kleinere wespen is de hoornaar niet sterk eïnteresseerd in zoetigheid. Hoornaars vangen vooral andere insecten, waaronder bijen maar ook grote insecten als libellen, en likken vaak het uittredende sap van beschadigde bomen, waarbij ze ook de bastranden openknagen met hun grote kaken. Hoornaars zijn in de herfst op afgevallen fruit te vinden, maar komen niet af op zoetigheden.

De hoornaar is een goede insectenbestrijder doordat ze grotere prooien aankan dan de andere wespen. Hoornaars vliegen ook 's nachts en komen dan op kunstlicht af.

In Londen is pas weer een slachtoffer gevallen een Britse vrouw werd talloze malen gestoken tijdens haar verblijf in Galleywood in het Engelse graafschap Essex. De vrouw kreeg een hartaanval door de vele steken en overleed.Deel!

comments powered by Disqus