woensdag 10 augustus 2011

"Terroristen plegen aanslag op Facebook 5 november 2011"

Hackersgroep Anonymous heeft een video online gezet waarin het een massale aanval op profielensite Facebook aankondigt. Op vijf november zal de dienst - als het aan het hackerscollectief ligt - uit de lucht gaan.

De groep heeft een videoboodschap op YouTube geplaatst waarin het claimt dat Facebook teveel over zijn gebruikers weet. "Alles wat je doet op Facebook blijft op Facebook, ongeacht je privacyinstellingen. Je profiel verwijderen is onmogelijk, zelfs als je het profiel 'verwijdert' blijft alle informatie op Facebook achter en kan het te allen tijde achterhaald worden. Het veranderen van de privacyinstellingen is een illusie. Facebook weet meer over je dan je eigen familie," zo vertelt een computergegenereerde stem in het filmpje.
De groep lijkt behoorlijk overtuigd van het eigen gelijk: "Er komt een dag dat je hierop terugkijkt en ziet dat wat wij gedaan hebben, het juiste is. Je zult de heersers van het internet bedanken omdat we je niet schaden maar juist helpen."
De aanval zal plaatsvinden op vijf november.

Deze datum heeft symbolische waarde, omdat op deze datum in 1605 de katholieke Brit Guy Fawkes het protestantse Britse parlement probeerde op te blazen. Uit dit complot is later het kinderrijmpje 'Remember, remember, the fifth of november', voortgekomen, dat weer populair is gemaakt door de sciencefictionstrip en -film V For Vendetta. Hierin verkleedt een karakter zich als Fawkes om het tegen een totalitaire regering op te nemen. Ook gebruikt Anonymous de karikaturale versie van het gezicht van Fawkes vaak als logo. Bron:Telegraaf


Deel!

comments powered by Disqus