dinsdag 13 september 2011

Jeroen van Inkel haalt 63.000 euro op voor Kankerbestrijding


De diefstal van zo'n 60.000 euro uit vijfhonderd collectebussen van KWF Kankerbestrijding heeft heel wat losgemaakt in Nederland. Zo organiseert de 22-jarige Haagse Malika Chtatou zaterdag een nieuwe collecte om geld in te zamelen.


Jeroen van Inkel, inmiddels dj bij Q-Music, wilde niet tot zaterdag wachten en kondigde vanmiddag een marathonuitzending aan, net zolang hij de zestig mille had verzameld. Dat lukte hem in relatief korte tijd.

Om 16 uur begon Van Inkel met zijn uitzending en rond half negen had hij het geld binnen. Een zegsvrouw van KWF liet weten "hier geen woorden voor te hebben. Fantastisch dat we de maatschappelijke woede over de diefstal in zoiets positiefs hebben kunnen omzetten."

De diskjockey zelf meldt volledig overvallen te zijn door alle reacties van de luisteraars, die per sms bedragen konden doneren aan de Kankerbestrijding.

"Ik zit al zo lang in het vak maar heb zelden zoveel positieve reacties ontvangen. Iedereen deelde het gevoel een statement te willen maken tegen deze bizarre, onwaarschijnlijk nare daad."

Jeroen van Inkel komt nu naar lange tijd eindelijk weer eens positief in het nieuws, na zijn blunder met Wouter Weylandt hadden de radioluisteraars geen goed woord meer over voor je Jeroen van Inkel "hij hoopt nu na deze daad die tijd te keren."

Deel!

comments powered by Disqus