dinsdag 13 september 2011

Maken de banken van de crisis een spelletje?

De Nederlandse banken maken er een spel van in crisistijden, inmiddels dreigen banken om te vallen bij bosjes, daarom is het er op of er onder voor sommige banken. Het verhogen van de spaarrente moet zijn vruchten gaan af werpen bij de klant, aldus de banken. Nu het spaargeld van de gewone Nederlander weg is gevloeid. Is het nog maar de vraag of de mensen nog wat over hebben om op hun spaarbankboekje te zetten.


De strijd tussen de banken is dus losgebarsten. Wie de hoogste rente bied, daar zal de spaarder dan zijn geld storten. De andere banken zullen dan het nakijken hebben en als gevolg mogelijk bankroet kunnen gaan. Dat laatste gaat niet zomaar gebeuren, banken die de hoogste rente bieden hebben gewoon geld nodig om weer met uw spaargeld te speculeren. U kunt dus beter uw geld in een oude sok stoppen zodat er niemand bij kan, voordat al uw geld als sneeuw verdwijnt in de elite warmte van de riante bonussen.

Afgelopen week verhoogden Delta Lloyd en Ohra hun rentes op vrij opneembare internetspaarrekeningen van 2,3% naar 2,9%. Na Westland Utrecht Bank en Centraal Beheer Achmea verhoogde MoneYou de rente op haar spaarrekening ook naar 2,8 procent.

Nog een tip, als je echt geld hebt kun je beter in Australië bij de Rabobank gaan sparen getuige de volgende promovideo van 6,5% spaarrente.Deel!

comments powered by Disqus