donderdag 8 september 2011

Nederlanders in paniek na aardbeving (video)

In de buurt van Nijmegen is donderdagavond om 21.00 uur een lichte aardbeving geweest. Deze had een kracht van 4.6 op de schaal van Richter.

De trillingen waren in een groot deel van het land te voelen. “Precies om 21.04 uur stond hier alles te trillen, zo'n 5 a 6 seconden”, laat een inwoner van Duiven (Gelderland) weten aan De Telegraaf. De lichte aardschok is ook gevoeld in Noord-Limburg, Maastricht, Hilversum en Arnhem. Een bewoner van die laatste stad laat weten dat zijn serre schade heeft opgelopen door de trillingen.

Veel mensen zijn erg geschrokken van de beving. In Venlo gingen mensen zelfs in paniek de straat op.

De politie Utrecht meldde een regen van telefoontjes in het servicecentrum. De politie Twente twittert dat het epicentrum van de mogelijke beving in het zuiden van het land zou liggen. De politie Gelderland Noord-Oost twittert eveneens over meldingen van verontruste burgers. Vooralsnog kregen geen van deze korpsen schademeldingen.

De Amerikaanse geologische dienst USGS gaf de beving een kracht 4,2. Het epicentrum zou bij Groesbeek liggen, op een diepte van ruim 14 kilometer. Het KNMI heeft de beving nog niet bevestigd. Bron:telegraaf

M 4.2, The Netherlands
Date: Thursday, September 8, 2011 19:02:47 UTC

Thursday, September 8, 2011 09:02:47 PM at epicenter
Depth: 14.30 km (8.89 mi)


De video word zo snel mogelijk geplaatst. Heeft u een video mail ons danDeel!

comments powered by Disqus