donderdag 15 september 2011

Verstoppertje spelen onder een boerka wordt verboden

Na Frankrijk en België zou Nederland het derde Europese land worden waar een boerkaverbod van kracht is. In Frankrijk trad het in april in werking.

Daar riskeren vrouwen een boete van 150 euro. Mannen die hun vrouw verplichten gezichtsbedekking te dragen, kunnen gestraft worden met een geldboete van 30.000 euro en twee jaar gevangenisstraf.

Ja zit wat in natuurlijk, je kan ook niet met een bivakmuts over straat gaan. Een hoofddoekje kan wel want die droegen de Nederlanders zelf vroeger ook, maar een boerka pas echt niet in deze tijd.

Je kan deze mensen gewoon helemaal niet zien, als crimineel kan je je makkelijk verstoppen onder een lap stof mensen moeten zich aanpassen aan de regels die het land heeft.

Als je tegen elkaar praat kijk je elkaar aan, als je je voorstelt geef je een hand. Dit doe je uit respect, Dragen van een boerka in het openbaar kan na inwerkingtreding van de wet worden beboet met 380 euro. Dus de staatskas word zo weer goed gevuld als deze regels worden doorgevoerd.

Reactie jongerenimam

Jongerenimam Yassin Elforkani: 'Ik had nooit gedacht dat het zover zou komen in Nederland. Dit is echt betreurenswaardig. Ik snap dat het op de arbeidsmarkt moeilijk ligt, maar het verbieden van een boerka op straat past niet in een democratische rechtsstaat. Het is geen verplichting vanuit de islam, maar als een vrouw ervoor kiest, moet het kunnen.'

Reactie moslimvrouwenorganisatie

Leyla Çakir, voorzitter van moslimvrouwenorganisatie Al Nisa: 'Al Nisa heeft altijd het standpunt gehad dat we niet voor een boerkaverbod zijn. Wij zijn eerder voor zelfbeschikking en vinden dat de vrouw zelf de vrijheid moet hebben om te beslissen om een boerka te dragen. Het zou heel goed kunnen dat een boerkaverbod een eerste stap is. Het zou mij ook niet verbazen als er een hoofddoekverbod komt. Ik hoop dat het nooit zover komt, maar wat niet is, kan nog komen. Ik zie het in een breder verband. Zelfbeschikking, daar heeft een burger, een vrouw gewoon recht op.'

Het kabinet zal naar verwachting morgen besluiten tot de invoering van het omstreden boerkaverbod.

Deel!

comments powered by Disqus