zaterdag 15 oktober 2011

Video: "Huizenmarkt stort in als een kaartenhuis"

Wie geld heeft, heeft invloed en wie rijk is, wordt naar de ogen gezien. De woorden van een miljonair leggen nu eenmaal meer gewicht in de schaal dan die van een arme sloeber, ook al zegt die nog zulke wijze dingen. Geld geeft ook zorgen: je moet maar zien dat je het houdt; vergeet vooral niet het gunstig te beleggen; het zal maar gestolen worden. Of, zoals nu: je bank zal maar failliet gaan. Geld maakt niet gelukkig, zegt het spreekwoord, maar je bent natuurlijk best blij als je het gemakkelijk kunt laten rollen. Dat laatste gaat bij veel mensen niet meer op, zij gaan ten onder aan alle bezuinigingsplannen van het kabinet. Het kabinet vult zijn zakken en de gewone mens mag toekijken of komt werkend Nederland ook eens in opstand net zoals de Grieken. Nederland kan beter terug gaan na de oude vertrouwde gulden. En uit de Europese Unie stappen voor het te laat is net zoals in Griekenland en we hier ook bankroet gaan door de zakkenvullende elite.

Update za 15 okt 2011, 11:03

De banken zitten met 20.000 woningen waarvan de eigenaar grote achterstanden heeft bij de hypotheekbetalingen. Deze huizen worden nog niet gedwongen geveild omdat banken bang zijn voor hun imago en geen zin hebben om 50.000 euro verlies per huis te incasseren.

Dat is het gemiddelde bedrag dat een woning te weinig opbrengt bij een executieveiling. De komende maanden moeten zo op grond van Europese regels kiezen: de hypotheeklening afschrijven of de huizen toch laten veilen. De banken zullen bij gedwongen veiling in totaal 1 miljard euro aan verlies moeten afboeken aldus het Parool.

Livestream. Occupy Amsterdam
Watch live streaming video from occupyamsterdam at livestream.com

Deel!

comments powered by Disqus