zaterdag 29 oktober 2011

Video: Hoeveel Mauro's zijn er eigenlijk? Zijn we niet allemaal een beetje Mauro?

Volgens VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children wil 70 procent van de Nederlandse bevolking dat kinderen die langer dan 8 jaar hier zijn een verblijfsvergunning krijgen. Dat blijkt uit een peiling door Maurice de Hond die beide organisaties hebben laten uitvoeren.

Volgens weer een andere peiling, uitgevoerd wegens de dreigende uitzetting van de Angolese asielzoeker Mauro, wil onder de CDA-achterban 71 procent dat er zo'n initiatiefwetsvoorstel komt. Ook 53 procent van de VVD-achterban is voor. Bij de PVV is dat 43 procent.

,,Nederland accepteert blijkbaar niet dat we kinderen in Nederland laten wortelen om ze vervolgens uit te zetten. Niet alleen pedagogen en onze vrijwilligers weten dat dit schadelijk is voor kinderen, maar het Nederlandse publiek ziet dit ook'', aldus directeur Dorine Manson van VluchtelingenWerk Nederland. Defence for Children heeft er vertrouwen in dat de ,,barmhartigheid van de CDA-achterban leidend zal zijn voor de CDA-Kamerleden''.

Ook blijkt dat driekwart van de bevolking vindt dat Mauro moet blijven omdat hij in Nederland is opgegroeid. Bij de CDA-achterban is dat 74 procent.

Donderdag bleek uit een peiling van Maurice de Hond dat eveneens ruim twee derde van de ondervraagden vindt dat Mauro Manuel een verblijfsvergunning moet krijgen.

De PvdA en de ChristenUnie willen dat minderjarige asielzoekers voortaan na 8 jaar in Nederland mogen blijven. Voorwaarde is wel dat ze niet illegaal zijn geweest en dat zij of hun ouders de procedure niet hebben gefrustreerd. De twee partijen presenteerden daartoe dinsdag een initiatiefwet.
Bron: Depers.nl


Commentaar van de PVV gedoog fractie: Geen ruimte voor...vrijheid voor Mauro!Teken de petities mauro moet blijven

Deel!

comments powered by Disqus