zaterdag 1 oktober 2011

We weten wie de Nederlandse doden in Kunduz mogelijk heeft gemaakt!

Gisteren zijn acht westerse militairen omgekomen in Afghanistan, dat meldt de woordvoerder van de NAVO vandaag. Van de acht doden zijn drie militairen gedood bij gevechten in het zuiden, een soldaat stierf bij een aanval van opstandelingen in het oosten van Afghanistan en nog eens stierven er vier westerse militairen door een tragisch verkeersongeluk in het zuiden. De woordvoerder van de NAVO gaf de nationaliteit van alle slachtoffers niet vrij voor publicatie.

In dit jaar zijn er inmiddels al 256 militairen gedood, in vergelijing met vorig jaar valt dit mee, want in heel 2010 kwamen er 711 soldaten om in Afghanistan. In Afghanistan zijn 130.000 manschappen actief voor de International Security Assistance Force, waar overkoepelend door de NAVO leiding aan wordt gegeven. Van al deze troepen komt het leeuwendeel zo'n 90.000 uit de Verenigde Staten van Amerika. De westerse geallieerde troepen beginnen volgende maand met een gefaseerde terugtrekking uit Afghanistan en die moet als alles goed gaat in 2014 zijn afgerond. Ook Nederland heeft opnieuw troepen naar regio Kunduz in Afghanistan gestuurd nadat de eerste missie van Nederland afgeblazen was door het vallen van het Kabinet Balkenende, mede door toedoen van de toenmalige coalitiepartner de PvdA.

De nieuwe missie die eigenlijk geen gevechtsmissie is maar een politiemissie, kwam tot stand door de steun van de pacifistische politieke partij Groen Links onder de leiding van Jolande Sap. Die mede door deze missie in Kunduz te steunen onder grote druk kwam te staan van haar eigen achterban en zelfs ging lijken op een tweedeling in Groen Links.
Waarmee Groen Links begint te lijken op de huidige Nederlandse samenleving die ook een duidelijk tweedeling begint te kennen en dan met name over het te voeren beleid. De kloven groeien in Nederland gestaag en ik vraag mij dan ook af of deze trainingsmissie niet gaat leidden tot een catastrofe voor dit huidige Kabinet Rutte. Wat ik mij niet afvraag maar eerder hoop, is dat alle heengezonden troepen heelhuids weer in Nederland terugkomen en niet de rekening mogen gaan betalen voor dit halsstarrige Kabinet met een vleugje megalomanie. Kijkt u hier zelf naar de grootste waanzin en verspilling die de mensheid kan overkomen, oorlog.Zie ook artikel: "Het trainen van de hasjiesj politie in Kunduz gaat door, ondanks de absurde hoge onkosten"

Deel!

comments powered by Disqus