woensdag 16 november 2011

Foto: Zoenende Paus met Imam Ahmed al-Tayeb wekt woede Vaticaan


VATICAANSTAD - Het Italiaanse modemerk Benetton, dat in het verleden een reputatie opbouwde met provocatieve reclamecampagnes, is er mede dankzij het Vaticaan weer in geslaagd veel aandacht te krijgen.

Woensdag lanceerde Benetton een reclamecampagne met posters, waarop onder meer te zien is hoe de paus innig zoent met de prominente Egyptische moslimgeestelijke Imam Ahmed al-Tayeb.

Het Vaticaan reageerde woedend en sprak van een „grove belediging” van kerkvorst Benedictus XVI. Kort daarna kondigde Benetton aan dat de afbeeldingen van de zoenende paus niet langer zullen worden gebruikt. Het bedrijf stelde het te betreuren als de gemanipuleerde foto de gevoelens van gelovigen heeft gekwetst.

De omstreden afbeelding van de paus en de imam is onderdeel van de advertentiecampagne UNHATE. Volgens een leidinggevende van het Benettonconcern is sprake van een „constructieve provocatie”, bedoeld om „het ideaal van tolerantie op grote schaal zichtbaar te maken”.

Op andere posters is te zien hoe de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Amerikaanse president Barack Obama en het Venezolaans staatshoofd Hugo Chávez elkaar zoenen.
Bron: Telegraaf

Al eens eerder wilde een vrouw deze Paus zoenen en knuffelen, de twee eindigden toen beide op de grond. Kijkt uzelf naar de volgende video van dit innige moment tussen twee mensen en nog wat omstanders.Deel!

comments powered by Disqus