vrijdag 25 november 2011

Poll: Welke mobiel is de beste voor u?

De mobiele-telefoon is inmiddels niet meer weg te denken in het dagelijkse leven, maar waarvoor gebruiken we hem nu eigenlijk om te bellen of te internetten? Er zijn diverse merken en elke telefoon heeft zo zijn eigen eigenschappen, maar waarom koopt u perse die ene telefoon van dat merk?

Waar stelt u de meeste eisen aan bij het aanschaffen van een mobiel? Hieronder vind u een poll, vul deze in, zodat we de mobiele gebruikers in kaart kunnen brengen. Dit kan erg handig zijn voor mensen die graag een nieuwe mobiel willen aanschaffen, maar nog geen keuze hebben kunnen maken omdat er zoveel verschillende mobieltjes op de markt zijn.Een mobiele telefoon had in 1996 de mogelijkheid voor:
Telefonie met spraakcommunicatie

Een mobiele telefoon had in 1998 de mogelijkheid voor:
Telefonie met spraakcommunicatie
Trilfunctie

Een mobiele telefoon had in 2003 gewoonlijk de volgende mogelijkheden:
Telefonie met spraakcommunicatie
Trilfunctie
Dual Band
Bluetooth (in eerste instantie bij de duurdere/zakelijke toestellen)
Mobiel internet (WAP, onder andere via GPRS) (idem)
Tri Band (idem)
Sms-functie
Fotografie of video-opname

Vanaf 2004 werden de volgende mogelijkheden toegevoegd:
Extra gegevensopslag
EDGE
Vanaf 2005 werden de volgende mogelijkheden toegevoegd:
De pda’s geïntegreerd met wifi, GPRS, WAP en GSM.
Quad Band
UMTS
Televisie
gps-ontvangst
FM-ontvangst ingebouwd. Daarnaast kan bij een verbinding met internet webradio worden gebruikt.

Vanaf 2007 werden de volgende mogelijkheden toegevoegd:
Touchscreen
Vaak heeft een mobiele telefoon een eenvoudige rekenmachine.
Een mobiele telefoon kan vaak in eenvoudige uitvoering audio-, afbeeldings- en videobestanden afspelen/weergeven (draagbare mediaspeler-functie), en deze produceren met de audiorecorder-functie en de foto- en videocamera-functie (en dus ook camcorder-functie).

Hoewel vaak allerlei bestanden naar een mobiele telefoon gezonden kunnen worden, bijvoorbeeld via Bluetooth, kunnen op de telefoon alleen bepaalde bestandstypen worden geopend. Zelfs een tekstbestand (anders dan een binnengekomen sms of een op de mobiele telefoon ingetypte notitie) kan vaak niet worden weergegeven. Een smartphone heeft vaak wel die mogelijkheid.

Technisch zijn de mobiele telefoons mogelijk geworden door vooruitgang in de miniaturisatie van elektronische componenten, het gebruik van digitale technieken en vooruitgang in de batterijtechnologie. Ze werden ook steeds kleiner (begrensd door de hanteerbaarheid, de ruimte die de toetsen vergen, en de wenselijkheid van een niet te klein scherm) en lichter.

Deel!

comments powered by Disqus