woensdag 23 november 2011

video: Indische neushoorn geboren in DierenPark Amersfoort

Vrijdagnacht om 01.24 uur is Indische neushoorn Saar bevallen van haar eerste jong. Vrijdagavond toonde Saar tekenen dat er een mogelijke bevalling aan zat te komen. Rond 23.30 uur startten de weeën waarna het jong twee uur later werd geboren.

Een tijdje na de geboorte stond het jong al op haar of zijn benen. Het geslacht is nog onbekend. Moeder en jong rusten op dit moment. De bevalling van het jong is live te volgen geweest via webcams.

Om de geboorte te vieren lanceerde het DierenPark direct na de geboorte de site www.babyneushoorn.nl. Hier kan live meegekeken worden in de kraamkamer. Ook kunnen felicitaties achter gelaten worden iets dat al door veel volgers heeft is gedaan.

DierenPark Amersfoort viert dit weekend de bevalling. Saar en het jong kunnen nog geen kraamvisite ontvangen van bezoekers, maar ook op het park is het mogelijk binnen te gluren via videoschermen. De beschuiten met muisjes staan uiteraard ook gereed.

Het is voor het eerst in DierenPark Amersfoort dat er een neushoorn is geboren en in Nederland is dit bijzonder. Indische neushoorns zijn in een beperkt aantal dierentuinen in de wereld te zien en in het wild wordt het diersoort met uitsterven bedreigd.
Bron: De stad AmersfoortDeel!

comments powered by Disqus