vrijdag 11 november 2011

Video: Wilders wil de gulden terug, waarom niet gelijk de dukaten en het herstel van de Republiek?


De PVV laat onderzoeken of Nederland de euro weer beter in kan ruilen voor de gulden. PVV-leider Geert Wilders wil weten of de terugkeer naar de gulden ons op de langere duur meer oplevert dan vasthouden aan de Europese munteenheid.

Wilders zei vandaag nog bezig te zijn met de keuze van het onderzoeksbureau. Mocht uit het onderzoek blijken dat Nederland baat heeft bij terugkeer naar de gulden, dan wil Wilders een referendum over dit onderwerp.

Het kabinet van VVD en CDA, dat de PVV gedoogt, houdt vast aan de euro. Ook binnen de oppositie klinkt vrijdag geen gejuich over het voornemen van Wilders. 'Hoe kan een verandering van ruilmiddel de onderliggende problemen van onze economie (overmoed, onbalans, overdaad) oplossen?' twitterde PvdA-Kamerlid Diederik Samsom. D66-leider Alexander Pechtold vraagt zich af waarom Wilders niet meteen maar de herinvoering van de Dukaat (1586-1808) laat onderzoeken.
Bron:(ANP)Michiel de Ruyter, nationale held en beschermheer van de Republiek der NederlandenGerelateerd artikel: "Nederland gaat terug naar de gulden!"

Deel!

comments powered by Disqus