dinsdag 13 december 2011

Video: Aanslag met granaten in Luik, meerdere doden en tientallen gewonden.

Luik -De aanslag in het centrum van Luik, op de Place Saint-Lambert, heeft dinsdag aan meerdere personen het leven gekost. Tientallen anderen raakten gewond, waaronder een kindje van 2 jaar.

Op de Place Saint-Lambert was net een kerstmarkt aan de gang. Er brak paniek uit en de winkels in de omgeving zijn gesloten. Het medisch rampenplan is afgekondigd. Het centrum van Luik is afgesloten. Over het aantal slachtoffers en de omstandigheden is nog veel onduidelijkheid.

Iedereen in Luik krijgt de raad binnen te blijven. Wie op straat rondloopt, moet beschutting zoeken in winkels en openbare gebouwen. Het openbare vervoer vermijdt momenteel ook het centrum van Luik. Het centrum van Luik is gedeeltelijk ontruimd en politiehelikopter's cirkelen in de lucht.

Een getuige vertelt op het VRT-nieuws dat er niet alleen granaten naar een bushokje zijn gegooid, er zou ook geschoten zijn.

Granaten
Een van de daders gooide de granaten naar een bushokje op de Place Saint-Lambert. Daar wordt een van de grootste kerstmarkten van België gehouden. Volgens verscheidene Belgische media houdt de aanslag mogelijk verband met een ontsnappingspoging uit het justitiepaleis in Luik.

Het Belgische crisiscentrum van Binnenlandse Zaken neemt voorlopig geen maatregelen na de aanslag. 'We zijn op dit moment via onze kanalen informatie aan het verzamelen om een duidelijk beeld te krijgen op de situatie. Nadien bekijken we of er maatregelen nodig zijn.'

Volgens de alarmcentrale van de ANWB zijn er vooralsnog geen Nederlanders bij de aanslag betrokken.

Deel!

comments powered by Disqus