maandag 9 januari 2012

Video: 4000 euro per nutteloze kamervraag, denk eerst eens na "politici" voor je ons op onnodige kosten jaagt!

De PVV stelt Kamervragen over het gewaad en de hoofddoek die koningin Beatrix en prinses Máxima vandaag droegen bij het bezoek aan een moskee in Abu Dhabi, de partij vraagt of deze 'wanvertoning niet voorkomen had kunnen worden'.

PVV-leden Van Klaveren, Elissen en Wilders vragen premier Rutte en minister Leers 'of het kabinet zich realiseert dat het staatshoofd op deze wijze de onderdrukking van vrouwen legitimeert'.

De koningin begon het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten vandaag met een bezoek aan de moskee waar de stichter van de VAE begraven ligt. Ze droeg volgens de moslimtraditie een lang gewaad, een zogenaamde abaya en een hoofddoek.

Wat kosten deze onnodige PVV kamervragen de belastingbetaler, kamervragen die in principe nergens over gaan? Wel die kosten per vraag ongeveer 4000 euro, dus dames en heren politici denk eerst eens na voor je de belastingbetaler op onnodige kosten jaagt!

Kosten op jaarbasis: 11,5 miljoen euro
Natuurlijk zijn worden er veel Kamervragen gesteld over heel belangrijke, serieuze zaken die het landsbelang treffen. Maar het kan best wat minder. Want wat blijkt uit onderzoek: het beantwoorden van één Kamervraag kost de ministeries bijna 4000 euro. In totaal gaat er in de vragenmolen meer dan 11 miljoen euro om.

Kosten meer dan verdubbeld
In 2004 lagen de geschatte kosten voor het beantwoorden van een kamervraag nog op 1750 euro. In zeven jaar tijd zijn die dus meer dan verdubbeld.

Kortom er is maar een echte wanvertoning in het politieke landschap en we weten allemaal wel wie dat zijn onderhand.Deel!

comments powered by Disqus