vrijdag 27 januari 2012

Video: "De lederen string" is weer vrij na 6 jaar detentie

ROTTERDAM - Willem Holleeder is vrijgelaten. Zes jaar na zijn arrestatie zwaaide voor de 53-jarige topcrimineel vrijdagochtend de celdeur in gevangenis De Schie in Rotterdam open.

Justitie heeft een stille aftocht voorbereid en veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat Holleeder direct slachtoffer wordt van een aanslag. De topcrimineel is in een geblindeerd voertuig de gevangenispoort uitgereden en op een geheime plek "op de openbare weg afgezet", bevestigen bronnen bij politie en justitie tegenover De Telegraaf. Daar zal hij door bekenden worden opgepikt.

Holleeder heeft een relatie woonruimte in de omgeving van het centrum van Amsterdam laten regelen, maar gaat daar voorlopig niet zelf wonen. Ook zouden vrienden een welkomstfeest in een bekend café in de Jordaan hebben georganiseerd.

De politie arresteerde Holleeder en een groep medeverdachten op 30 januari 2006, op verdenking van het afpersen van onder anderen vastgoedmagnaat Willem Endstra. Ruim een jaar later begon in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp een geruchtmakend proces tegen Holleeder en zijn handlangers. Het onderzoek naar de afpersingspraktijken was gestart na de liquidatie van Endstra op 17 mei 2004. In de periode daarvoor had Endstra een reeks geheime gesprekken gevoerd met Amsterdamse rechercheurs. De gespreksverslagen vormden het hart van het bewijs tegen Holleeder en de zijnen.
Bron: Telegraaf

Kijkt u naar de volgende video als u nog nooit gehoord heeft van Willem Holleeder oftewel "De lederen string" zoals hij ook wel genoemd wordt in de onderwereld.Deel!

comments powered by Disqus