donderdag 5 januari 2012

Druk vliegverkeer in Hoorn door duizenden vogels

HOORN - In Hoorn zijn de laatste tijd erg veel vogels gespot vooral in omgeving van Ooste-Blokker. Het is een raar fenomeen het lijkt wel of deze vogels klok kunnen kijken, zij trekken elke dag zo rond 16:00 uit. We praten dan niet over een paar vogels, maar over vele duizenden vogels tegelijk.

Dit fenomeen is al meer dan 6 weken aan de gang, wat ons op valt is dat er steeds meer vogels bijkomen en dat ze nu elke dag 5 minuten later erop uitgaan. Toeristen vinden het prachtig en stellen zich op bij het nieuwe voetbalterrein De Blokkers om zo een mooi plaatje te schieten van het fenomeen. Buurtbewoners gaan massaal de deur uit om even een rondje te lopen om ook even een blik te werpen op de vogels.

Maar niet iedereen is er blij mee omdat deze vogels ook zorgen voor een aardige berg vogelpoep, zo worden bijvoorbeeld ramen en tuinmeubelen dagelijks onder gepoept tot grote ergernis van sommige bewoners.

Om wat voor vogels het gaat is voor ons moeilijk te zeggen, maar het is wel belangrijk om te weten dat deze vogels nu ook nesten gaan bouwen en zij hun territorium gebied verdedigen. Natuurlijk als mensen te dicht bijkomen in hun territorium moeten ze niet raar opkijken dat deze vogels wel eens in de aanval kunnen gaan.

Het begin van 2012 is aldaar met zware storm en extreme sneeuwval in het Franse Les Menuires en in Val Thorens, en wateroverlast en dijkdoorbraken in Nederland de natuur veranderd hard en het gedrag van de dieren ook zoals we zien op deze video.

Wie videobeelden en foto's heeft mogen deze graag naar ons toe sturen via de email alle info is welkom.Deel!

comments powered by Disqus