donderdag 12 januari 2012

Video: OESO ziet geen verbetering in wereldeconomie en wil afschaffing van de Nederlandse hypotheekrente

(Novum/Dow Jones) - De index van leidende indicatoren van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijft duiden op dalende groei. De deelindicaties vertonen voor de Verenigde Staten, Japan en Rusland verbetering. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de internationale denktank.

De index, bijgewerkt tot november, kwam uit op 100,1 tegen een herziene 100,2 in oktober. Een indexstand onder de 100 duidt op beneden trendmatige economische ontwikkeling.

De in Parijs gevestigde organisatie stelt de index samen uit voorspellende variabelen om keerpunten in de economische cyclus zo'n zes maanden vooruit te signaleren.

De indices voor de Verenigde Staten, Japan en Rusland stegen, waaruit de OESO afleidt dat de economieën van deze landen op een omslagpunt richting boven trendmatige groei zitten. Voor de VS en Rusland klommen de indices met 0,2 punt, die voor Japan bleef gelijk.

Voor andere grote economieën en het eurogebied blijven de seinen echter duiden op een groeivertraging. De index voor de eurozone zakte met 0,4 punt, vooral de deelindex voor Duitsland verslechterde met 0,8 punt sterk.Deel!

comments powered by Disqus