dinsdag 17 januari 2012

Video: Piet Römer op 83-jarige leeftijd overleden, Nederland verliest weer een icoon.

AMSTERDAM - Acteur Piet Römer is overleden. Römer, vooral bekend als rechercheur De Cock uit de tv-serie Baantjer, is 83 jaar geworden. Römer overleed in het bijzijn van zijn familie.

Eind 2010 werd Piet nog met een zware longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Afgelopen zomer liet hij in een interview met De Telegraaf weten dat hij nog niet van plan was om te stoppen met acteren.

"Daar ben ik ook niet aan toe. Van mezelf mag ik namelijk zeer zeker nog wél werken. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er op dít moment nog niet aan moet denken weer aan de slag te gaan. Ik doe lekker rustig aan, geniet van mijn kopje koffie en op zijn tijd een glaasje wijn."

Römer speelde in verschillende televisieseries en een twintigtal films en in meer dan zestig theaterproducties. Hij werd bekend in de jaren zestig met de series Stiefbeen en zoon en 't Schaep met de 5 pooten. Beide series worden beloond met de Televizierring.

In 1969 en 1970 was hij als zanger succesvol en heeft hij samen met Adèle Bloemendaal en Leen Jongewaard hits met We Benne Op De Wereld Om Mekaar Te Helpen, Niewaar?, Het Zal Je Kind Maar Wezen en Als Je Mekaar Niet Meer Vertrouwen Kan. Kortom Nederland verliest wederom een groot icoon, rust in vrede Piet Römer, we zullen u nooit vergeten.

Deel!

comments powered by Disqus