zondag 15 januari 2012

Video: Overspel pleger de Vries geeft advies, Buma moet het CDA gaan redden?


Demissionair staatssecretaris Jack de Vries (CDA) heeft toegegeven dat een buitenechtelijke relatie met een vrouwelijke collega op Defensie de reden is dat hij niet meer thuis woont. Maandag werd bekend dat De Vries door zijn echtgenoot Harriët het huis is uitgezet en sinds een paar weken in een kazerne woont.

Jack de Vries biechtte dinsdag zijn affaire op in een verklaring aan persbureau ANP. Het zou gaan om Melissa Goede, zijn adjudant op het ministerie van Defensie, meldt De Telegraaf.

Gezin
Om een oplossing te zoeken voor de situatie, doet De Vries de komende weken niet mee aan CDA-campagneactiviteiten. Ook zal hij niet optreden in media. De Vries blijft wel doorwerken als staatssecretaris.

In de verklaring van de CDA’er staat dat De Vries het betreurt dat de problemen 'nu op deze wijze' naar buiten zijn gekomen. 'Vooral voor mijn gezin en naaste omgeving.' De Vries heeft twee kinderen: Joram en Timon.

Relatie
'Ik erken dat de oorzaak is gelegen in een relatie op de werkvloer. Om die reden is al eerder besloten deze werkverhouding te beëindigen. Ik wil de komende tijd gebruiken om te zoeken naar een goede oplossing voor onze privésituatie. Ik hoop dat dit wordt gerespecteerd,' liet De Vries in een verklaring weten.

De CDA'er heeft tijdelijk zijn intrek genomen in een kazerne in Den Haag, zo bevestigde zijn ministerie al. Omdat zijn woonplek aan hoge veiligheidseisen moet voldoen, kon De Vries op korte termijn niet elders terecht.
Bron: ElsevierDeel!

comments powered by Disqus