vrijdag 17 februari 2012

De Telegraaf keert Bloggers de rug toe

De grootste online krant van Nederland De Telegraaf keert Bloggers de rug toe. Na het beëindigen van de samenwerking met Twingly lijkt er een einde gekomen te zijn aan de gerelateerde links van diverse blogs bij De Telegraaf.

De Telegraaf maakte gebruik van Twingly zodat gebruikers hun artikelen konden posten onder diverse onderwerpen, gebruikers van Twingly maakten gebruik van een Twingly ping maar moesten dan wel een link opnemen van De Telegraaf en daarna deze pingen. Hier blijkt nu een einde aangekomen te zijn Zo melde De Telegraaf.

Niks aan de hand zou u zo denken natuurlijk maar waarom staat De Telegraaf dan nog als linkpartner vermeld bij Twingly? Bloggers nemen wel een link op van De Telegraaf maar krijgen er op dit moment er niks voor terug.

U als Blogger word dus de rug toe gekeerd en de Telegraaf heeft er weer een bezoeker bij en dat betekent kassa. Op de site van de Telegraaf staat ook Reclame net zoals bij diverse bloggers na schatting pakt de Telegraaf alleen al van Google Ads 5000 euro per maand. Bloggers schrijven aan de hand van het nieuws wat De Telegraaf brengt, maar staan nu met lege handen.

Een medewerker van De Telegraaf mailde ons het volgende: "Ik zag dat mijn collega de mail had doorgestuurd. Ik heb echter vorige week vd chef internet gehoord dat Twingly niet meer werkt bij ons. Het was een proef en die gaat (voorlopig?) niet meer door". Een proef hoelang duurt een proef? Sinds 2008 ongeveer werkt De Telegraaf al met Twingly en dat kunnen wij geen proef noemen, aldus de Bloggers.

Deel!

comments powered by Disqus