woensdag 14 maart 2012

Busongeluk in Zwitserland eist 28 doden

In een Zwitserse tunnel bij Sierre is een Belgische schoolbus gecrasht. Er zouden 28 doden zijn, onder wie zeker 22 kinderen van rond de twaalf jaar.De andere zes slachtoffers waren volwassen.
Zeker 24 kinderen raakten gewond. Het gaat om schoolkinderen uit Lommel en Heverlee die terugkwamen van een skivakantie.

De gewonden zijn met helikopters en ziekenwagens overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Aan boord van de bus waren 52 mensen. Twee basisschoolklassen met leraren. Ze waren op skivakantie geweest in le Val d' Anniviers.
Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook de twee chauffeurs van de bus.

De bus was op weg naar de scholen in België. Hoe de bus gecrasht is, is nog niet duidelijk. De Belgische bus zou eerst tegen de linker tunnelwand zijn gebotst en vervolgens zijn doorgeschoten naar de andere wand. Er zou geen ander voertuig bij het ongeluk betrokken zijn geweest.

Zes kinderen van basisschool 't Stekske in Lommel hebben het busongeluk op dinsdagavond in Zwitserland overleefd, meldt locoburgemeester Kris Verduyckt van Lommel. Het is verder onduidelijk in welke staat ze verkeren. Van 16 kinderen is hun lot nog onduidelijk en voor hun leven moet worden gevreesd.

3 Nederlandse kinderen zouden teken van leven hebben gegeven.

De identiteit van de meeste gewonden is bekend, met uitzondering van de twee in coma liggende personen, meldt het Belgische persbureau Belga.

Teken hier het condoleanceregister.Deel!

comments powered by Disqus