zondag 18 maart 2012

Jongen dood na steekpartij kermis Hoorn Kersenboogerd

HOORN - Een 17-jarige jongen Etienne de Boer uit Westwoud is in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen tijdens een steekpartij op de kermis in Hoorn. De politie heeft een 15-jarige verdachte uit Zwaag aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij. Dat heeft de politie gemeld.

De kermis op het Aagje Dekenplein in Hoorn liep net ten einde toen het slachtoffer liggend op de grond werd gevonden. De hulpdiensten kregen een melding dat er iemand onwel was geworden op het plein.

Toen het ambulancepersoneel arriveerden bloedde de jongen erg en bleek hij gestoken te zijn. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Om 00.15 uur overleed hij aan de gevolgen van zijn verwondingen.

De mogelijke dader heet "Ricardo Visser" en is 15 jaar jong. Of de thuis situatie iets te maken heeft met dit voorval is onbekend. Wel is bekent dat de verdachte zijn vader "Nico Visser" pas geleden was vrijgelaten uit de gevangenis waar hij verbleef voor een schietincident die toen plaats vond in café De Volendammer.

Zijn vader moest een straf uitzitten van 10 jaar voor moord maar was eerder vrij gekomen. "Zijn dochter had in 2011 ook al problemen op de school Het Horizon College in Hoorn zij zat samen met haar vriend op de zelfde school later hebben de 2 ruzie gehad om dat hij geen relatie meer wilde met haar en toen heeft zij de jongen zijn telefoon kapot gemaakt en Ipad stukgemaakt daarna heeft ze de jongen zo toegetakeld dat hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis waarna de jongen dus een tijd niet meer op school verscheen" zo melde een anonieme bron ons.

steekpartij kermis:

De jongen is mogelijk neergestoken met een kapot bierglas. Afgelopen vrijdagavond zou het ook zeer onrustig zijn geweest op de twee pleinen bij het winkelcentrum. Plusminus honderd jongeren renden achter iemand aan, de gealarmeerde politie wist toen op te treden en de rust te herstellen. Mogelijk is de steekpartij van afgelopen zaterdagavond hier een gevolg van.


De Kermis in de Kersenboogerd in Hoorn blijft op zondag 18 maart dicht. Dat besloot loco-burgemeester Aart Ruppert.

In goed overleg met de organisator van de kermis en de kermisexploitanten besloot loco-burgemeester Aart Ruppert dat de kermis dicht blijft. ‘We hebben uit respect naar familie en naasten besloten dat de kermis gesloten blijft. Daarnaast is een deel van het kermisterrein afgesloten voor verder onderzoek.’

update 19 maart :

Een ruzie om een gestolen telefoon zou de 17-jarige Etienne uit Westwoud dit weekeinde fataal zijn geworden. Hij werd zaterdagnacht op de kermis in Hoorn doodgestoken. Een verslagen vriendin zegt : 'Hij had helemaal geen zin om naar de kermis te gaan.'


stille tocht

Er is een stille tocht in Westwoud die begint bij het schitteljart. Woensdag avond om 20.00 uur zal dit plaatsvinden voor de familie vrienden en nabestaanden.

Diverse reacties op dit bericht waaronder deze.

Nou schrijf ik gisteren dat de kinderen van mijn vriendin op de kermis klappen hebben gehad......en nu spreek ik net mijn zoon is de beste vriend van zijn vriend doodgestoken op die zelfde klote kermis....gisteren avond vlak voor sluit!!!! Wat een vreselijke wereld......en wat een verdriet voor alle nabestaanden.....!! En wat ben je aan weer blij en dankbaar dat je kids weer veilig thuis zijn.

Vrienden herdenken Jongen bekijk de video

Wij zoeken nog een foto van de dader of een profiel, weet jij wie het is of heb je info stuur het ons

Gerelateerd artikel:Dit is hem dan de moordenaar van de 15-jarige Ximena Pieterse, Stanley Anschutz

Deel!

comments powered by Disqus