maandag 26 maart 2012

Schokkende videobeelden: schietpartij Bijlmer

In Amsterdam Zuidoost is vanmiddag rond kwart voor twee opnieuw iemand neergeschoten. Volgens een ooggetuige is een man op het Bijlmerplein voor café Brandhoek door het hoofd geschoten. Zijn toestand is vooralsnog onbekend, meldt de politie.
Volgens de ooggetuige was er een ruzie voor het café en werd er met glas gegooid. Toen de caféeigenaar naar buiten kwam om er iets van te zeggen, pakte een van de mannen zijn wapen en schoot het slachtoffer door het hoofd. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte vluchtte in de richting van de Bijlmerdreef, achtervolgd door de politie. Op de Bijlmerdreef kwam het tot een vuurgevecht tussen de verdachte en de politie. Daarna vond een nieuw vuurgevecht plaats op de Kneppelweg, waarbij de verdachte is neergeschoten en aangehouden. Over zijn toestand is nog niets bekend. Eén politieman raakte lichtgewond. Naar de achtergrond van het schietincident wordt onderzoek gedaan.

Het is de tweede schietpartij binnen 24 uur in de Bijlmer. Gisteren kwam een 38-jarige man om het leven bij een schietincident. Zo meld het Parool.Deel!

comments powered by Disqus