vrijdag 30 maart 2012

Slank worden door chocolade te eten

Vermageren door chocolade te eten. Het lijkt ongelofelijk, maar toch zit er een zekere waarheid in. Amerikaanse onderzoekers stelden namelijk vast dat de body mass index van zwarte chocolade-eters lager is dan die van anderen. Er zijn echter twee belangrijke voorwaarden: je moet de chocolade met mate eten én er een gezonde levensstijl op nahouden.

Maar hoe kan dat? Iedereen weet toch dat chocolade enorm veel calorieën bevat? "Het geheim ligt in de werking van het metabolisme", zeggen de onderzoekers. "Die wordt bevorderd door het eten van zwarte chocolade."

Tot die conclusie kwamen ze na een onderzoek bij 1.000 personen, met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar. Daaruit bleek dat het laagste BMI voorkwam bij mensen die gemiddeld twee keer per week chocolade aten én drie à vier keer per week gingen sporten. Mensen die minder vaak chocolade aten en even veel gingen sporten, hadden een hogere body mass index (BMI).

"De ontdekking komt niet echt als een verrassing", zegt hoofdonderzoekster Beatrice Golomb van de Universiteit van Californië.

Beperken
"Maar voor je elke dag een reep chocolade gaat eten, moet je wel onthouden dat die 200 calorieën aan suiker en verzadigde vetten bevat", herinnert Nancy Copperman ons, die niet betrokken was in de studie. "Beperk je gemiddeld tot 28 gram zwarte of suikerarme chocolade per dag", raadt zij aan.

Maar met mate chocolade eten is dus niet zo slecht. Integendeel zelfs, want eerdere studies legden ook al andere gezondheidsvoordelen bloot. Zo is chocolade bijvoorbeeld rijk aan polyfenolen, krachtige en natuurlijke antioxidanten. Die beperken stress en verlagen het risico op hart- en vaatziekten, kanker en andere chronische ziekten.

Deel!

comments powered by Disqus