zaterdag 24 maart 2012

Video: Jarno Smeets is de eerste echte Vliegende Hollander

Het zou écht kunnen zijn, zeggen sommige knappe koppen. Anderen noemen het bedrog: de vlucht van de Nederlander Jarno Smeets met behulp van zelfgemaakte vleugels. Het filmpje dat Smeets en zijn vrienden maakten van deze primeur, raast door Facebook en andere social media.

Maandenlang werkte de 31-jarige Jarno Smeets aan vleugels die hem zouden laten vliegen: de Human Birdwings. Dit weekend lukte het: na een aanloop en een hoop geflapper steeg de ingenieur een aantal meters op voor een korte vlucht boven een parkje.

Niet iedereen is onder de indruk van de stunt; er zijn veel twijfels over de echtheid van het experiment. De hoofdpersoon van dit verhaal, Jarno Smeets, blijkt lastig te bereiken. Hij neemt zijn telefoon niet meer op en reageert niet meer op twitterberichten en e-mails van Journalisten.

De online versie van het wetenschappelijke tijdschrift Wired bracht het nieuws in eerste instantie groot, maar krabbelt nu terug. Ook op Twitter is #JarnoSmeets het gesprek van de dag. Wat denk jij? Houdt hij de boel voor de gek, of is Smeets de eerste echte Vliegende Hollander?Jammer dat deze video nep is, maar misschien is dit ooit in de toekomst wel mogelijk.

Deel!

comments powered by Disqus