donderdag 19 april 2012

Japanse wetenschappers vinden een oplossing tegen kaalheid

Japanse wetenschappers geven mensen die kaal of grijs beginnen te worden hoop. Op een kale muizensoort is een mensenhaar geïmplanteerd, die wonderwel begon te groeien.

Een team onderzoekers implanteerden menselijke haarstamcellen in de nek van kale muizen. Uit de haarzakjes groeiden haren, die zelfs teruggroeiden als ze werden uitgetrokken: de haarzakjes waren vergroeid met de huid.

Bovendien was het mogelijk om de kleur van het haar te veranderen door een bepaald type stamcellen te gebruiken. Voor de behandeling op mensen kan worden toegepast, zal volgens de experts nog wel even duren. Ook de kosten van de implantaten zouden bij mensen stukken duurder uit vallen door de grote hoeveelheden haar.

Sinds bekendheden als Roger De Vlaeminck, Johan Museeuw, Gerard Joling en zelfs Berlusconi hun kalende kruin lieten bijwerken blijkt geplanteerd haar de nieuwe trend tegen kaalheid.

Tegenwoordig kan je zelfs je borsthaar of ander lichaamshaar op je hoofd laten inplanten. Er zijn geen excuses meer om nog met een kale knikker rond te lopen. Een haartransplantatie verloopt niet geheel pijnloos. ,,Maar het is ook geen slagerswerk meer".Deel!

comments powered by Disqus