zaterdag 21 april 2012

PVV haat ideologie zorgt voor Nederlandse jihadisten

AMSTERDAM - Een volledig Nederlands jihadpeloton, louter bestaand uit Nederlandse moslimextremisten, dat in Afghanistan vecht tegen Westerse militairen…dat is helemaal geen denkbeeldig scenario.
In de grensstreek Afghanistan-Pakistan opereert al sinds herfst 2009 een compleet Duits jihadpeloton, dat zichzelf ‘Deutschen Taliban Mujahideen’ (DTM) noemt; een twaalfkoppige commando-eenheid met louter Duitse bekeerlingen, getraind, ondersteund en bewapend door de Taliban.

Schokkend zijn DTM-video’s van gevechten in Afghanistan, zeker als die ook nog eens ingesproken blijken te zijn in keurig, ‘beschaafd’, accentloos Duits. Ook zijn er geruchten over een Bulgaarse groep bekeerlingen, die opereren onder commando van Al-Qaeda. In één van die jihadvideo’s, getiteld ‘Im namen Allah’s’, figureert ‘Abu Abdullah al-Almani’, een 1,90 meter lange bebaarde strijder, poserend op de groene Afghaanse heuvels met AK-47 en raketwerper. ‘

Abu Abdullah al-Almani’, op 28 april 2010 gedood door Pakistaanse troepen in Noord-Waziristan, was echter een alias, net als ‘Elias’ en ‘Ilyas’. In werkelijkheid heette hij Danny Reinders, een oer-Hollandse naam voor een Berlijnse jihadist met een Nederlands paspoort.

Op zijn paspoortfoto staat hij met glad geschoren wangen. Kort na zijn bekering stopte hij in maart 2009 met zijn school, de Ruth-Cohn School voor Sociale Pedagogiek aan de Bismarck Strasse in Berlijn. ,,Danny was goed met kleine kinderen en had daar plezier aan. Hij had een prima kleuterleider kunnen worden”, verklaart een inlichtingenbron. Maar hij werd terrorist…

Deel!

comments powered by Disqus