vrijdag 4 mei 2012

Joodse organisatie verstoort dodenherdenking Vorden met kort geding en een vliegtuig!

VORDEN - Woedend is burgemeester Henk Aalderink van Bronckhorst over de uitspraak van de kort geding-rechter die hem verbood vrijdagavond langs het graf met Duitse militairen te lopen op de Vordense begraafplaats. ,,Ze hebben me iets afgepakt. Dit kan niet, een rechter kan niet beslissen dat ik me als burgemeester niet als burgervader mag gedragen."In een speciaal belegde persconferentie kondigde Aalderink aan dat hij het er niet bij laat zitten. Hij verwijst naar andere plaatsen waar al langer herdenkingen zijn waar ook niet-Nederlanders bij zijn betrokken. Hij wil juristen dat uit laten zoeken. Ook kaart hij het aan binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Genootschap van Burgemeesters.

,,Maar eerst laat ik het bezinken.'' Hij zegt ontroerd te zijn door de reactie van de bevolking. Op een enkeling na liepen alle aanwezigen via de route langs het Duitse graf op de herdenkingsplaats. De burgemeester is ook zeer ontstemd over het vliegtuig dat boven Vorden vloog met de tekst 'Vorden is fout', een actie georganiseerd door de Joodse groepering TOF.

Volgens hem zijn de bewoners daar ook boos over. De dodenherdenking zelf verliep overigens probleemloos. Er waren ongeveer 400 mensen bij aanwezig.Deel!

comments powered by Disqus