woensdag 2 mei 2012

Jozias van Aartsen schendt mensenrechten met zijn vooroordeel

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen heeft woensdag verheugd gereageerd op de arrestatie van een van de 19-jarige verdachten van de fatale overval op juwelier Ruud Stratmann in Den Haag. „Helaas kan dit het leed van mevrouw Stratmann en haar naasten niet verzachten, maar het is fantastisch dat politie en Openbaar Ministerie één van deze laffe moordenaars te pakken heeft.” Tegelijk benadrukte de burgemeester dat de zaak nog niet in kannen en kruiken is: „We zijn er nog niet. Nu de andere nog.” De dinsdag opgepakte Ziya Borukcu zou afgelopen woensdag samen met Sandro Grigolia, ook 19, juwelierszaak Lapidee hebben overvallen en de eigenaar hebben beschoten. Grigolia is nog voortvluchtig.


Volgens Van Aartsen heeft de recherche goed werk verricht en heeft informatie afkomstig van burgers geholpen. „De dader die nu is gepakt en die zijn eigen hebzucht belangrijker vond dan het leven van Ruud Stratmann, kan nu zijn verdiende straf krijgen.” De rechter moet tezijnertijd beslissen of de 19-jarige schuldig is en moet worden gestraft.
Bron: Telegraaf


Hou me ten goede, ook ik ben voor het berechten van de laffe daders van deze laffe moord maar van horen zeggen geeft je geen recht om iemand op voorhand al schuldig te verklaren in de media.


1.Iedereen die wegens een strafbaar feit wordt vervolgd, heeft het recht voor onschuldig te worden gehouden, totdat zijn schuld krachtens de wet in een openbare rechtszitting – waarbij hem alle waarborgen zijn toegekend die nodig zijn voor zijn verdediging – bewezen wordt.


2. Niemand is schuldig aan een strafbaar feit vanwege een nalatigheid die, volgens nationale of internationale wetten, ten tijde van het begaan geen nalatigheid was. Evenmin zal een zwaardere straf worden opgelegd dan die, welke ten tijde van het begaan van het strafbare feit van toepassing was.

Deel!

comments powered by Disqus