vrijdag 11 mei 2012

Voor het goede doel: 426 kilometer estafetteloop vrijdagnacht van start

Alweer voor de negende keer organiseert de Heerhugowaardse Stichting Het Ei de estafetteloop Den Helder-Maastricht. Een afstand van maar liefst 426 kilometer. De tocht langs de mooiste plekjes van Nederland gaat van start op vrijdagnacht 12 mei en zondag 13 mei.

In totaal hebben 9 teams zich al aangemeld en een van de deelnemers is het team van de personeelsvereniging van het Medisch Centrum Alkmaar. Met de loop wordt geld opgehaald voor stichting Kika en het Nederlandse Rode Kruis/stichting Mappa Mondo.

‘’Vorig jaar hebben we een bedrag van 22.500 euro aan Mappa Mondo overgemaakt en we hopen dat het eindbedrag dit jaar nog hoger zal liggen,’’ aldus Maurice Rood, oprichter van Stichting Het Ei en werkzaam als ambulance chauffeur in Alkmaar.

De personeelsvereniging van MCA start op 12 mei met een team van veertien collega’s. Daarnaast natuurlijk de chauffeurs en andere vrijwilligers die de lopers bij staan. De estafetteloop, over 426 kilometer, loopt dwars door Nederland via het Noord-Hollandse duingebied, langs de Utrechtse Vecht, de Linge, de Brabantse Peel, het Maasdal en over een paar pittige heuvels naar het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht. Daar zijn zowel start als finish. De organisatie is, zoals ook in voorgaande jaren, in handen van Stichting Het Ei.

Personeelsvereniging De Quint en het estafetteteam van MCA hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen en zijn naarstig op zoek naar sponsoren. Een aantal bedrijven heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd en sponsort het team: BAM techniek, AutoRent Middelbeek, Theo Schilder tweewielers Alkmaar, Runnersworld Alkmaar, Huipen BV, Trickstyle Castricum en Stam en Stam Schoorl.

Alle deelnemers van MCA lopen in een speciaal shirt en zijn tijdens de lange tocht goed herkenbaar. Stichting Kika is al erg bekend, maar dat geldt in mindere mate voor Mappa Mondo. Maurice Rood: ‘’Mappo Mondo biedt al 15 jaar een thuis voor ernstig zieke kinderen. Wij willen graaf deze zorg blijven bieden ze kunnen niet zonder de financiële ondersteuning. Voor ouders/verzorgers en hun zieke kinderen betekent dat al 15 jaar de beste zorg, veel warmte en plezier in de drie Mappa Mondo huizen. In de afgelopen jaren hebben al 550 kinderen in de huizen gelogeerd en de ouders hebben het verblijf in de huizen met een dikke 8,4 beloond. Daarom hopen we op een groot bedrag bij elkaar te krijgen zodat we veelgeld aan de beide goede doelen kunnen overmaken.

Deel!

comments powered by Disqus