zaterdag 23 juni 2012

Gedenkteken Yad Vashem in Jeruzalem beklad: Hitler, bedankt voor de holocaust

Jeruzalem - Het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Jodenvervolging in Europa is vannacht in Jeruzalem beklad. Het beroemde gedenkteken en museum Yad Vashem werd beklad met in het Hebreeuws geschreven slogans gericht tegen de staat Israël en tegen het zionisme.

Een politiewoordvoerder zei dat over de daders nog niets bekend is. Een van de teksten luidde: Hitler, bedankt voor de holocaust.

Yad Vashem heeft onder meer de namen en gegevens over het lot verzameld van circa 4 van de 6 miljoen mensen die in Europa vooral door toedoen van het Duitse Derde Rijk (1933-1945) van Adolf Hitler werden uitgemoord omdat ze Joods waren.UPDATE: Daders bekladding Yad Vashem gepakt! De drie opgepakte daders achter deze bekladding bleken uiteindelijk zelf Joods te zijn. De drie zijn lid van een radicale orthodoxe joodse groepering. Die groepering is tegen het bestaan van de staat Israël, omdat ze vinden dat alleen een Joodse messias een thuisstaat voor het Joodse volk mag stichten.

Ook beschuldigden de vandalen de stichters van Israël van betrokkenheid bij de Jodenvernietiging. Eerder lieten ze ook op andere plekken in Jeruzalem antisemitische teksten achter.

Deel!

comments powered by Disqus