zaterdag 9 juni 2012

Henk Kamp zorgt ervoor dat u straks makkelijker ontslagen kan worden!

Henk Kamp (sociale zaken) wil in crisistijden vaste contracten minder vastmaken en flexibele contracten minder flexibel. Henk Kamp zorgt ervoor dat ontslagprocedure gaat veranderen en dat het voor de werkgever veel makkelijker word om u met of zonder vaste baan op straat te zetten.

De werkgever hoeft alleen een briefje te sturen naar de werknemer met zijn reden en daar is het dan mee afgedaan als het aan Henk Kamp ligt. De werknemer kan dan nog naar de rechter stappen maar moet dan wel eerst zelf heel diep in de buidel tasten.

De rechter zal uiteindelijk beslissen over het lot van de werknemer. Mocht de rechter oordelen dat het ontslag onredelijk is, dan kan hij een ontslagvergoeding toekennen. Vreemd genoeg doet Henk Kamp deze uitspraken nu het kabinet gevallen is en hij daarmee een demissionaire minister is. Wij van de redactie vinden dat als je demissionair bent je je mond moet houden en slechts lopende zaken moet afhandelen. Eigenlijk moet meneer Henk Kamp per direct ontslagen worden maar dat is ie in principe al natuurlijk met zijn demissionaire status.

Kamp wil de asociale notitie nog voor de zomer bespreken met de Tweede Kamer en in het najaar met een wetsvoorstel komen. De wijziging van de ontslagprocedure zou dan per 2014 in kunnen gaan. Onze rechten in Nederland beginnen al aardig op rechten binnen een dictatuur te lijken.

Ons advies aan Henk Kamp, hou je snavel doe je lopende werk en ga straks genieten van je riante oprotpremie! Trouwens kan je voor wachtgeld ook ontslagen worden?

Deel!

comments powered by Disqus