dinsdag 19 juni 2012

Video: Ook Bea gaat aan de Bio met haar eigen PH-KBX

SCHIPHOL - Het regeringstoestel PH-KBX gaat vanaf 2013 vliegen op een mengsel van gewone en biokerosine. Dat zei staatssecretaris Joop Atsma vanmorgen op Schiphol voorafgaand aan de eerste verre frituurvlucht van KLM.

Atsma vertrok hiermee naar een groot duurzaamheidscongres in Rio. Hij zei dat alle dienstreizen van de overheid moeten gaan bijdragen aan de ontwikkeling van betaalbare biobrandstof. Die is nu nog drie tot vier keer zo duur. KLM heeft volgens topman Camiel Eurlings een paar grote multinationale bedrijven bereid gevonden het gebruik van biobrandstof door KLM te sponsoren. 'Op die weg gaan we door. Het Wereldnatuurfonds steunt ons', zo zei hij.

De Nederlandse overheid wil volgens Atsma toetreden tot de sponsors van KLM-biovluchten. Eurlings wil toewerken naar een vast mengsel op alle vluchten, maar dat zal nog wel een paar jaar duren.

Schiphol gaat daarin volgens baas Jos Nijhuis ook een belangrijke rol spelen. In zijn investeringsplannen naar het jaar 2020, die binnenkort bekend worden, neemt hij Schiphol als groene luchthaven nadrukkelijk mee. 'Maar we moeten ook kunnen blijven groeien, van 50 naar 75 miljoen passagiers per jaar', liet hij weten.

Deel!

comments powered by Disqus