vrijdag 6 juli 2012

Blind vertrouwen in de nieuwe bondscoach Louis van Gaal of toch maar niet?

Louis van Gaal mag het nog eens proberen als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij wordt de opvolger van Bert van Marwijk, die opstapte na het mislukte EK in Polen en Oekraïne. Danny Blind wordt zijn assistent, Louis van Gaal tekent voor een periode van twee jaar, dus voorlopig tot het WK van 2014 in Brazilië.

Louis van Gaal was al eerder bondscoach van het Nederlands elftal. Dat was trouwens zonder enig groot succes. Oranje wist zich destijds onder zijn leiding niet te plaatsen voor het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Louis van Gaal is per direct beschikbaar want sinds zijn ontslag als trainer van Bayern München in april 2011 zat Van Gaal zonder werk. Louis van Gaal wordt op 10 augustus in Zeist gepresenteerd als de nieuwe bondscoach.

De zelf opgestapte Van Marwijk had wel een doorlopend contract bij de KNVB, maar vanwege de slechte resultaten op het laatste EK hield hij uiteindelijk de eer aan zichzelf.

Louis van Gaal is nogal omstreden vooral bij de pers en in de media kan hij hard uithalen. Kijkt u in de volgende video naar een heel andere Louis van Gaal, onze redactie heeft haar twijfels maar geeft het voordeel aan de twijfel. Wij wensen Oranje en Louis van Gaal veel succes toe, kleine tip voor Van Gaal: Laat de communicatie met de media beslist aan iemand anders over!

Deel!

comments powered by Disqus