woensdag 18 juli 2012

De kosten wegen zwaarder dan de baten in een Koninkrijk.

We konden het na het laatste artikel toch niet laten, om u nog even te wijzen op de kosten van ons Koningshuis. Het Nederlandse koningshuis steekt er met kop en schouders bovenuit in het onderzoek naar de duurste koningshuizen van West-Europa. Dat concludeert de Belgische hoogleraar Herman Matthijs. De Oranjes kostten in 2011 maar liefst 39,4 miljoen euro uit de staatsruif.

De RVD maakte duidelijk dat het salaris van koningin Beatrix niet omlaag gaat, zoals dat van haar Spaanse collega Juan Carlos. Die moet 7 procent inleveren, terwijl het Spaanse koningshuis al het goedkoopste van West-Europa is.

Volgens berekeningen van Matthijs bedroegen de kosten in 2011 39,4 miljoen euro, inclusief 18 miljoen euro personeelskosten. Dat is ook duurder dan de Britse monarchie, die 38,2 miljoen euro kost.

De kosten voor het koningshuis werden in 209 nog op 110 miljoen euro geschat. Sinds 2010 worden de kosten door de regering openbaar gemaakt.

En wat verdienen nu presidenten zoals de president van de Verenigde Staten Barack Hussein Obama? In schril contrast... klik hier

Deel!

comments powered by Disqus