zaterdag 21 juli 2012

James Holmes was een goed voorbereide Batman

Op 20 juli 2012 tijdens de première van de nieuwe Batman-film schoot James Holmes 12 mensen in koele bloede dood. De schietpartij deed zich voor in het Century 16-bioscoopcomplex in Aurora. De zaal zat helemaal vol. Holmes kwam binnen via een nooduitgang, wierp een rookbom of traangasgranaat en begon hij te schieten. Hij had een gasmasker op.


Waarom dit moest gebeuren in een bioscoop vol met onschuldige mensen is vooralsnog onduidelijk. Bij huiszoekingen van Holmes werd meteen een boobytrap gevonden, we kunnen er dus van uitgaan dat James Holmes alles tot in detail al goed voorbereid had, hij is dus een echte Batman.

Zestig mensen liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis waarvan 12 mensen de film niet meer na konden vertellen. Holmes studeerde medicijnen aan de University of Colorado School of Medicine in Denver, maar is daar afgelopen maand mee gestopt. Het is onduidelijk waarom hij van school ging. Hij zou een "rustige" en "makkelijke" jongen zijn volgens klasgenoten.

De vraag is hoe hij tot deze daad is gekomen een soort gelijke slachting zoals in Noorwegen was niemand ontgaan. Anders Behring Breivik was meteen wereldnieuws. In Nederland hadden wij ook al eens te maken met een grote slachting toen was het Tristan van der Vlis die als een gek het vuur opende in een vol winkelcentrum in Alphen aan den Rijn.

België had ook al eens te maken gehad met een slachting. De aanslag in het centrum van Luik, op de Place Saint-Lambert met granaten legt bij menig belg nog vers in het geheugen. Een andere voorbeeld is de aanslag op het gemeentehuis in Waalre gelukkig raakte daar niemand gewond.

Het klinkt misschien raar maar een kijkcijfer voor het kijken van een film of programma heeft geen enkele zin, zeker niet als de informatie zo te download valt via het internet.

Tegenwoordig kunnen mensen gewoon alles kopen online, zelfs wapens. Tristan van der vlis kreeg een wapen vergunning terwijl bekend was dat hij een psychiatrisch verleden had. James Holmes kocht zijn wapens legaal, zo kocht hij vier pistolen en 6000 kogels bij lokale wapenwinkel. Tijdens de slachtpartij ging hij gekleed als Batman en had hij een AR-15 aanvalsgeweer, een Remington 870 hagelgeweer, een .40-kaliber Glock handgeweer en nog een mes bij zich.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand zo binnen kan wandelen in een bioscoop. Normaal gesproken heeft een bioscoop beveiliging zoals dat in Nederland ook geregeld is.

De filmmaatschappij Warner Bros heeft bekendgemaakt dat de makers van de film onder wie de acteurs Anne Hathaway en Josep Gordon-Levitt, maandag niet zoals gepland naar Mexico gaan. Vrijdag werden de reclame-activiteiten voor de film in Frankrijk stilgelegd.

Het word dus even wachten voor dat u naar de nieuwe film kan maar wij geven Warner Bros gelijk. Tegenwoordig ben je nergens meer veilig en moet je online een kogelvrij vest kopen om met een gerust hart even naar je favoriete film te gaan kijken in de bioscoop.

Bekijk de foto van James Holmes maar eens goed online gebruikt hij diverse nicknames waaronder deze ClassicJimbo en speelt zelf graag The Joker.


Watch More News Videos at ABC
2012 Presidential Election
Entertainment & Celebrity News
Watch More News Videos at ABC 2012 Presidential Election Entertainment & Celebrity News

Gelukkig kent de staat Colorado de doodstraf, dus Holmes zal waarschijnlijk hetzelfde lot ondergaan als zijn slachtoffers en terecht volgens onze redactie. In de volgende video hebben we nog wat suggesties...

Deel!

comments powered by Disqus