dinsdag 3 juli 2012

Pedofielenclub Martijn gaat in beroep tegen uitspraak verbod

AMSTERDAM - Pedofielenvereniging Martijn gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank in Assen de club te verbieden en te ontbinden. Dat heeft advocaat Bart Swier dinsdag gemeld. Het beroep dient voor het gerechtshof in Leeuwarden.

Het duurt nog wel even alvorens Martijn het beroep ook daadwerkelijk heeft aangetekend en ingediend, zei Swier. „In het civiele recht ligt een beroep wat lastiger dan in het strafrecht. Je moet dan een uitgebreid beroepschrift opstellen; dat neemt wat meer tijd in beslag”, aldus de advocaat.

De rechter oordeelde vorige week dat wat de vereniging zegt en uitdraagt over seks tussen volwassenen en kinderen in strijd is met de algemeen aanvaarde normen en waarden die in ons land gelden. Voor de leden streeft Martijn seksueel contact met kinderen na en dat druist volgens de rechtbank in tegen de rechtsorde.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht eerst of het de vereniging strafrechtelijk kon aanpakken. Individuele leden werden wel vervolgd en gestraft, maar de vereniging werd strafrechtelijk niet verboden. Daarom begon justitie de civiele zaak

Deel!

comments powered by Disqus