woensdag 4 juli 2012

Video: Ex-PVV-Statenlid dood gevonden, "Gaat de PVV de LPF achterna?"

UTRECHT - De politie heeft rondom Utrecht het stoffelijk overschot aangetroffen van een dode man in een bos. Het gaat om het vorige maand opgestapte ex-PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer, aldus de politie. Hij heeft waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt, al valt dit natuurlijk nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen.

Jos van Hal Scheffer werd al sinds maandag vermist. Hij stopte vorige maand met zijn functie als Statenlid voor de PVV in Utrecht omdat zijn vrouw, advocaat Monique van H. (52), wordt verdacht van miljoenenfraude. Jos van Hal Scheffer was geen verdachte in deze zaak, hij vervulde geen formele rol bij het advocatenkantoor van zijn vrouw, maar zou in de praktijk wel bij de bedrijfsvoering betrokken zijn. Hij zou zich daar hebben beziggehouden met acquisitie en administratie. Uiteindelijk trok hijzelf de conclusie dat zijn positie als Statenlid daardoor niet meer te handhaven was.

De deken begon in maart een tuchtrechtelijk onderzoek naar Van H. (52) nadat haar medewerkers bij hem melding hadden gemaakt van ernstige misstanden op het Haagse advocatenkantoor Scheffer. De advocate vervalste gerechtelijke stukken, waaronder vonnissen en correspondentie van rechtbanken en de Raad van State. Met als oogmerk om klanten van het kantoor (waaronder enkele woningbouwcorporaties) te bewegen miljoenen euro’s op een depotrekening van het advocatenkantoor te laten storten.

De perikelen rondom de PVV gaan nu echt op LPF taferelen lijken, de 1 na de ander stapt op bij de PVV en nu zelfs een zelfmoord van een voormalig PVV statenlid. Geen rook zonder vuur zullen we maar zeggen en wachten net als u het lopende onderzoek af in deze zaak

.

Deel!

comments powered by Disqus