woensdag 1 augustus 2012

Bedreigers van Geert Wilders krijgen werkstraf van vijftig uur

Twee rappers zijn donderdag veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur voor het bedreigen van Wilders. Ook hebben de twee een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden gekregen.

De mannen hadden een lied gemaakt en plaatsen dat met een videoclip op Youtube. In het nummer zijn meerdere pistoolschoten te horen, waarna beelden van Wilders worden getoond met een schot in zijn hals. De beelden gaan onder meer samen met de woorden 'en dan zegt het niets meer'. Ook wordt in het lied de suggestie gewekt dat er Turken klaarstaan om Wilders met een gordelbom te doden. De partijleider wordt verder onder meer vergeleken met een varken en wordt een bitch genoemd.

De video werd in maart 2010 op internet gezet maar werd in september van dat jaar weer verwijderd op aandringen van de politie. Een aantal dagen later werd het nummer opnieuw op Youtube gezet. Wilders deed daarna aangifte omdat hij zich bedreigd voelde.

De rechtbank in Middelburg stelt Wilders in het gelijk. De teksten, de daarbij getoonde beelden en de overige geluidsfragmenten verwijzen ondubbelzinnig naar de dood van Wilders. Volgens de rechter is de inhoud zo erg dat de politicus kon vrezen voor zijn leven.Deel!

comments powered by Disqus