woensdag 15 augustus 2012

De Rode Duivels maken waterzooi van Oranje!

BRUSSEL - In de 125 editie van de Derby van de Lage Landen bleef Oranje met lege handen staan. Bondscoach Louis van Gaal zag bij zijn eerste optreden zijn ploeg in Brussel met een smadelijke nederlaag van het veld stappen. Met nog slechts een paar weken te gaan lijkt de kwalificatie voor het aanstaande WK nu al een ware dobber te worden voor Oranje.

Oranje kon na het laatste mislukte EK wel een overwinning gebruiken in Brussel. Van de laatste vijf onderlinge interlands tussen Belgie en Oranje eindigden er vier in een gelijkspel. De laatst gespeelde derby der Lage Landen eindigde in 2004 met een 0-1 zege voor de Rode Duivels.

Het eerste offensieve gevaar kwam van Oranje maar het was België dat al na twintig minuten genadeloos toesloeg.

Een goed spelende Kevin Mirallas zette vanaf de linkerflank de bal goed voor, zijn schot werd van richting veranderd door John Heitinga. Echter de door Jetro Willems vrijgelaten Christian Benteke hield het hoofd koel en tekende de eerste treffer af, 1-0 voor de Rode Duivels. Het was tevens het eerste interlanddoelpunt van de speler van Genk.

Ook daarna toonde de defensie van Oranje zich zeer kwetsbaar. Aanvallend kwam de formatie van bondscoach Louis van Gaal tot een paar leuke acties maar het bleef nog zonder doelpunten voor Oranje, dat zou pas gaan veranderen na de rust.

Een goede voorzet vanaf links van Arjen Robben werd door Luciano Narsingh binnengelopen,1-1. De verrassende 2-1 kwam nog geen minuut later van Klaas-Jan Huntelaar, opnieuw was de pass van Arjen Robben.

Oranje keeper Maarten Stekelenburg voorkwam daarop met een paar knappe reddingen dat de Belgen weer langszij konden komen. Echter bij de inzet van Dries Merterns moest de sluitpost alsnog passen, 2-2. Al ging daar wel een flinke fout van Nigel de Jong aan vooraf.

Ook bij de 3-2 van België zag Oranje er verdedigend niet goed uit. Romelu Lukaku profiteerde van de blunders van Oranje. Jan Vertonghen kon profiteren in de slotfase toen Oranje achterin weer grove fouten maakte, het werd uiteindelijk 4-2 voor de Rode Duivels die verdiend hadden gewonnen.

Deel!

comments powered by Disqus