maandag 6 augustus 2012

Met ABC video: Heeft Breivik via zijn manifest dan toch volgers?

Wisconsin - Wederom zijn de Verenigde Staten van Amerika getroffen door een terreuraanslag. Was het eerst een bioscoop, nu een terreuraanslag op een Sikhtempel. In deze tempel zijn gisteren bij een schietpartij zeven mensen om het leven gekomen inclusief de dader.

ABC News meldt dat de schutter, uit rechts-extremistische hoek zou komen en een tatoeage van 11 september 2001 op zijn arm zou hebben.CNN zegt verder dat het gaat om een veteraan uit het Amerikaanse leger. Mogelijk was hij ook een racist. De FBI spreekt van een 'binnenlandse terroristische daad'.

Het ABC zegt verder dat het zou gaan om een skinhead. Hij werd door een alerte agent, die zelf zwaargewond raakte, na zijn laffe aanval doodgeschoten. De FBI zou intussen een huizenblok in het nabijgelegen Cudahy hebben afgezet en de vermoedelijke woning van de dader zijn binnengevallen. De plaatselijke politie zegt pas vanochtend mededelingen te zullen doen over namen van slachtoffers en het mogelijke motief van de dader.

De officiële lezing van de politie van Milwaukee County: Rond 10:26 zondagochtend, plaatselijke tijd, kwam een eerste melding binnen van de schietpartij. De eerste agent ter plaatse werd buiten de tempel geconfronteerd met een gewapende man. Die nam hem onder vuur, waarop de agent eveneens het vuur opende en de man doodde.

Ook de agent raakte zelf gewond, maar de verwachting is dat hij de verwondingen zal overleven. Het aantal gewonden ligt rond de 25 a' 30 personen, maar er worden ook aantallen van tussen de 8 en 20 gewonden gemeld.

Zoals de titel al zegt, is er een tendens van racistisch geweld op gang gekomen sinds Breivik's laffe aanslag en zijn manifest circuleert op het internet? Is zijn laffe terreurdaad het begin geworden van een rassenstrijd in de ganse wereld? We kunnen slechts hopen dat de geest van racisme en zinloos geweld weer snel in de fles verdwijnt.Breivik zou in 2010 in Londen een pro-Wilders demonstratie hebben bezocht tijdens een bezoek van de PVV-leider aan Engeland. Wilders vertoonde daar zijn anti-islamfilm Fitna en noemde de Turkse premier Erdogan een “totale freak”.The Daily Telegraph citeert een lid van de rechts-extremistische Engelisch Defence League die een ontmoeting zou hebben gehad met Breivik ten tijde van Wilders’ bezoek aan Londen. Zelf heeft Breivik gezegd en verklaard, dat hij zich mede liet inspireren door de ideologie van PVV-leider Geert Wilders.Ook willen u nog 1 keer het menselijk verdriet laten zien, waar de ideologie van populisme en xenofobie toe kan leiden.

Deel!

comments powered by Disqus