woensdag 29 augustus 2012

Schilderij Jolink: Doet u zelf eens normaal!

Normaal - De cd-cover bij het nieuwe album van de rockband Normaal uit de achterhoek met daarin het omstreden schilderij waarop Geert Wilders staat afgebeeld met Adolf Hitler en Anders Breivik, is in de Duitse drukkerij Optimal vernietigd. Dat gebeurde omdat er een hakenkruis op het schilderij staat. In Duitsland is het maken van drukwerk met swastika's verboden sinds 1945.

Dat zei afgelopen woensdag een woordvoerster van platenmaatschappij CNR, die het album van Normaal Halve Soul Helemoal Høken uitbrengt.

De afbeelding wordt aangepast en daarna wordt de cd-cover opnieuw uitgegeven. Dit alles zal nog lukken voordat het album van de Achterhoekse band op 7 september uitkomt.

PVV-apenleider Geert Wilders reageerde dinsdag nog los uit de mouw met afschuw op het schilderij, waarop hij tesamen met de massamoordenaar Breivik en de Duitse dictator Adolf Hitler is afgebeeld.

Zanger Bennie Jolink van Normaal maakte het kunstwerk omdat hij zich al jaren ergert aan het populisme. Volgens ons moet Jolink gedacht hebben: Als Rutte door Wilders Doet u zelf eens normaal gaat zeggen! Dan is voor mij de limiet vol = vol niet meer normaal!

Deel!

comments powered by Disqus